Nova scotia duck tolling retriever!  (Tollare)

 

Tollaren som vi uppfattar den….

 

Jag och Stefan får väldigt mycket frågor från intresserade, eventuella valpspekulanter, om hur just Tollaren är och hur vi tänker i vårt avelsarbete.

Allt i den här informationen är våra personliga åsikter och tolkningar.

 

Den lilla röda charmören från Canada är en hund som duger till det mesta. Ja en hund som älskar att få vara med och arbeta och känna på livet!

Tollaren är en viljestark, intelligent, slug, pigg, lättlärd, rolig, arbetsvillig, snäll, reserverad och oerhört fin hund. Den är i lagom format vill säga liten och kraftfull, lik en räv i utseendet. Rasen Nova scotia duck tolling retriever är en väldigt spretig ras i både utseende, personlighet och egenskaper.

Mentalitet

 

Det är helt omöjligt att beskriva hur en tollare är,

eftersom rasen är så otroligt spretig, uppdelad

Och varierande.

Det finns tollare som vi inte skulle vilja ha i våra linjer om så vi fick en Miljon kronor för att ta in dem, sen finns det tollare som är bland det bästa som finns att hitta i retriever sammanhang.

Nu är det viktigt att komma ihåg att det vi anser vara en bra Tollare inte behöver vara detsamma som andra Tollar -uppfödare och

-ägare anser vara bra. Som sagt vi använder bara tollare i avel om vi verkligen anser det vara en bra tollare. För oss är det otroligt viktigt med hälsan, mentaliteten, utseendet, och arbets viljan.

 

Tollarna vi använder är ALLTID hälsoundersökta och godkända för avel.

Vi är också mån om våra hundar och deras avkommer är godkända inom rasstandarden. Tollaren går inte i avel förrän den fyllt 2 år.

Vi använder inga sjuka, rädda, aggressiva eller på något sätt dåliga avelshundar. Tollaren skall vara friröntgad för HD (Höfter) och AD (Armbågar), DNA testad eller hereditärt godkänd gällande PRA, ögonlyst senast 12 månader före parning, frisk och mentalt stabil.

Vi arbetar med våra Tollare dagligen så som i lydnad, agility, utställning, sök, simning, dans och andra saker som får Tollaren att må bra och förbli en glad arbetshund. Vår kennel strävar efter friska, sunda, lyckliga och vackra tollare!

Jag värdesätter en öppen och kontinuerligt kontakt med valpköparen under hela Tollarens liv.

Hjälper mer än gärna till med frågor och annat som kan behövas.

Jag anordnar valpträffar minst 2 gånger om året!